Iedereen die ooit een nieuwe auto heeft gekocht, weet dat dit een grote uitgave is. Het spreekt dus voor zich dat je deze nieuwe wagen zo lang mogelijk goed wilt houden. Dat doe je niet alleen door te zorgen dat je je aan de verkeersregels houdt en verantwoordelijk rijdt, maar ook door te zorgen dat je wagen goed verzekerd is. Wat is een goede verzekering voor je wagen? Wanneer je gaat kijken naar de opties, dan is het niet gek dat je al snel door de bomen het bos niet meer kunt zien. Welke basisverzekering moet je kiezen? Is een verzekering zoals pechhulp verplicht of slechts optioneel? Wij laten je zien hoe je niet alleen tot een passende autoverzekering kunt komen, maar ook hoe je zorgt dat je door goed verzekerd te zijn, geld kunt besparen. 

 

Wat is een all-risk autoverzekering? 

Je wilt een all-risk autoverzekering afsluiten, maar wat is dat precies? Zoals de naam al aangeeft, kun je met deze verzekering je auto optimaal verzekeren. Het is echter niet altijd verstandig om dit te doen. Niet iedere wagen is het namelijk waard om tegen alle denkbare risico’s verzekerd te moeten worden. Bij het kiezen van een passende verzekering is het daarom belangrijk dat je kijkt naar de leeftijd van je wagen. Is je wagen jonger dan zes jaar oud, dan loont het om een all-risk autoverzekering te nemen. Veroorzaak je een ongeluk dan wordt niet alleen de schade van de betrokken partij vergoed, maar ook de kosten die jij moet maken om jouw wagen te herstellen worden vergoed. Is je wagen ouder dan zes jaar, dan is de kans groot dat het niet de moeite waard is om je wagen volledig te herstellen. In deze gevallen ben je al snel goedkoper uit door een andere auto te kopen. Is je auto tussen de zes en negen jaar oud? Dan kun je een beperkt casco autoverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt schade die ontstaan is door natuurfenomenen, een inbraak of door een aanrijding met een dier. Auto’s ouder dan negen jaar hebben vaak genoeg aan de WA-basisverzekering. 

 

Hoe zit het met de aanvullende verzekeringen? 

Wanneer je bij je verzekeraar gaat kijken naar welke autoverzekeringen er allemaal zijn, zul je zien dat er naast de basisverzekering ook nog aanvullende verzekeringen zijn. Zoals de naam al aangeeft, zijn deze opties niet verplicht. Toch raden wij je aan om deze extra pakketten goed te bekijken omdat je hier veel profijt van kunt hebben. Heb je bijvoorbeeld vaak passagiers in je wagen, dan kun je een inzittendenverzekering afsluiten. Raakt een persoonlijk item van een van je inzittenden beschadigd, dan ben je daar goed tegen verzekerd. 

 

Regel alles online 

Nu je weet hoe je een goede verzekering samenstelt, is het tijd om deze ook daadwerkelijk af te sluiten. Op de site van je verzekeraar kun je vandaag nog alles regelen. Met een paar klikken op de muis ben je vandaag nog verzekerd. Zo weet jij zeker dat je met een goed gevoel de weg op kunt gaan.